TWEEDEHANDS PIANO'S

Wat is een tweedehands piano? Een tweedehands piano is een piano die al eerder in in iemand anders zijn/haar bezig geweest is. Dit kan een tweedehands piano zijn die wij eerder verkocht hebben aan een klant. Wanneer deze klant een andere piano koopt of ervoor kiest om te stoppen met piano spelen kopen wij regelmatig, in overleg met de klant de piano terug van de klant. Dat wilt zeggen dat wij eerst kijken dat deze piano zeker en vast in een goede staat verkeert en dus nog de nodige kwaliteit kan garanteren. Bij piano's die bij ons gekocht zijn weten we vaak dus ook dat deze van hoge kwaliteit zijn en we dus kunnen overkopen als tweedehands piano's. Ons aanbod aan tweedehands piano's is zeer groot. Dit betekend dus dat wij elk type piano ook als tweedehands piano kunnen aanbieden zoals: een vleugelpiano, een buffet piano, een digitale piano, een silent piano, een player piano, een witte piano, een zwarte piano, een bruine piano, een kleine vleugelpiano, een grote vleugelpiano,...
​Daarnaast zijn er ook tweedehands piano's die wij aanbieden die niet eerder hier gekocht zijn. Ook hier kijken wij dat de tweedehands piano's van goede kwaliteit zijn. Indien wij twijfelen of dit wel zo is sturen wij een specialist die gaat nakijken of deze tweedehands piano's daadwerkelijk van een goede kwaliteit zijn. Een piano kopen die tweedehands is is dus bij ons altijd een zekerheid dat deze piano ook een van kwaliteit is. Daarnaast vragen wij ook altijd het serienummer wanneer we een piano kopen als tweedehands. We controleren het serienummer van de tweedehands piano en hierdoor kunnen we vaststellen hoe oud de piano is en voor welke markt deze piano gemaakt is. Het is zeer belangrijk dat de tweedehands piano voor het klimaakt hier in Belgie gemaakt is want dit zorgt ervoor dat de piano die tweedehands is van een hoge kwaliteit is. Want een tweedehands piano moet ook liefst nog even meegaan natuurlijk. Dus door het nagaan van het serienummer van de tweedehands piano weten wij al heel veel. Hierdoor kunnen wij ook achter de piano staan en zijn wij zeker van een hoge kwaliteit maar ook van ons aanbod. Dit is telkens nodig om de garantie van ons aanbod te verifieren. Wanneer wij niet zeker van een tweedehands piano gaan wij deze dan ook niet verder verkopen. Wij proberen altijd een juiste schatting te maken van hou oud de tweedehands piano is. Dit doen wij op basis van een navraag bij de klant natuurlijk, deze weet vaak al ongeveer hoe oud de piano is maar dit doen we ook op basis van het serienummer. Daarnaast gaan we dus na in welke kwaliteit de tweedehands piano verkeerd. Is de tweedehands nog wel goed voor de verdere markt of niet? Wij kopen zeker en vast GEEN Chinese piano's aan. Chinese piano's zijn regelmatig slechter van kwaliteit en zorgen dus ook dat wij niet achter onze kwaliteit kunnen staan wanneer we een Chinese piano verkopen. Daarnaast geven wij ook de voorkeur aan zwarte tweedehands piano's. Een zwart piano is vaak aantrekkelijker en is door meer mensen in trek dan andere kleuren van piano's zoals bv. een bruine piano of een witte piano. Daarnaast is het ook belangrijk dat de tweedehands piano nog stembaar is. Het is niet omdat de piano tweedehands is dat een tweedehands piano daarom persee stembaar is. Vaak is een tweedehands piano niet goed onderhouden geweest wat maakt dat de tweedehands piano heel moeilijk nog te stemmen is. Het kan dan soms uren duren voor dat deze tweedehands piano weer te stemmen valt of soms kan de tweedehands piano helemaal niet meer gestemd worden. In dat laatste geval gaan wij dus niet over tot opkoop van de tweedehands piano.

Wij hebben een uitgebreid aanbod aan tweedehands piano's. Wij kijken dus vooral naar de kwaliteit van de tweedehands piano, kleur van de tweedehands piano, stembaarheid van de tweedehands piano ( want een piano stemmen is zeer belangrijk natuurlijk, je moet je piano vaak laten stemmen, zorg er dus voor dat je je piano zeker 1 keer in het jaar laat stemmen), merk van de tweedehands piano en natuurlijk de prijs van de tweedehands piano. Wij hebben een volledige verdieping die apart is van de andere piano's voor de tweedehands piano's. Deze verdieping is benden in onze winkel. Hier kan je ons aanbod aan tweedehands piano's vinden. Dit aanbod kan bijna elke dag varieren, dit hangt af van de aankoop en verkoop van de piano's natuurlijk. Wij proberen dit aanbod telkens zo varierend mogelijk te houden en kijken dus naar de behoeften en wensen van de klanten. Ook is ons aanbod aan tweedehands piano's afhankelijk van prijs. We hebben tweedehands piano's die zich in een duurdere prijsklasse bevinden maar ook tweedehands piano's die zich eerder naar de goedkopere prijsklasse begeven en dan ook natuurlijk de tweedehands piano's die zich in het middensegment begeven. De prijzen van tweedehands piano's varieren van ongeveer een vijfhonderd euro en dit kan oplopen tot ongeveer twintigduizend euro. Dit hangt natuurlijk ook af van het soort, type, leeftijd en het merk van de piano. Een tweedehands vleugelpiano is natuurlijk niet te verkrijgen voor vijfhonderd euro maar wij verkopen dit ook. Een tweedehands vleugelpiano hebben wij zeker en vast. Wij hebben tweedehands vleugelpiano's van grote merken zoals Schimmel, Steinway en petrof. De tweedehands vleugelpiano van schimmel is een zeer mooie vleugelpiano. De vleugelpiano is zwart en verkeerd nog in een zeer goede staat. Daarnaast is deze schimmel vleugelpiano een unieke buitenkans voor iedereen die van het merk schimmel houdt. Omdat deze schimmel vleugelpiano bijna nergens voor deze prijs te verkrijgen is. Deze schimmel vleugelpiano kan u bij ons in de winkel uittesten. Daarnaast is de petrof vleugelpiano ook in een zeer goede staat. De petrof vleugelpiano kan u vrijblijvend in onze winkel uittesten. De tweedehands vleugelpiano's van Schimmel en Petrof zijn unieke vleugelpiano's. Wanneer u dus op zoekt ben naar een vleugelpiano en denkt dat een vleugelpiano van een goed merk zoals bijvoorbeeld Schimmel, Petrof of Steinway of Yamaha of Kawai niet voor u is weggelegd, denk opnieuw. Een tweedehands vleugelpiano is van een goede prijs, dit maakt de barriere tussen een vleugelpiano en een gewone buffetpiano van een goed merk zoas bijvoorbeeld Schimmel, Petrof of Steinway of Yamahaa of Kawai veel en veel en veel kleiner dan wanneer je een nieuwe vleugelpiano zou kopen. Een vleugelpiano tweedehands kopen is dus zeer zeker een zeker goed idee. 

Wanneer je op zoek bent naar een digitale tweedehands piano kan je dus ook bij ons terecht. Wij verkopen enkel digitale piano's van het merk Kawai. Dit betekent dat wij dus ook enkel tweedehands piano's van het merk Kawai in onze winkel zullen hebben staan. Het aanbod aan digitale tweedehands piano's is vaak echter veel kleiner dan het aanbod aan tweedehands buffetpiano's of zelfs aan tweedehands vleugelpiano's. Waarom vraagt u? Omdat een digitale piano vaak sneller en sneller zijn waarde verliest, wat maakt de een digitale piano na enkele jaren dus al praktisch bijna tot geen waarde meer heeft. Een digitale tweedehands piano verkoop je dus steeds vaker met een opmerkelijk minder groot bedrag dan dat je deze digitale piano hebt aangekocht. Daarom kiezen mensen vaker voor het aankopen van een nieuwe digitale piano. Een digitale piano heeft ook meer en meer snufjes dan een buffetpiano of een gewone vleugelpiano. Deze snufjes kunnen ook snel kapot gaan wat ook hier maakt dat een digitale piano minder aantrekkelijk is al tweedehands piano. Onze klanten kiezen dus liever voor een nieuwe digitale piano of het huren van een digitale piano dan effectief echt overgaan tot het kopen van een tweedehands digitale piano.

WIj verkopen ook tweedehands Silent piano's. Echter zijn de tweedehands silent piano's niet zo vaak te vinden, wanneer we deze dus in ons gamma hebben kan je deze terugvinden op onze facebookpagina of website. Hou deze altijd in de gaten voor meer nieuws over onze tweedehands piano's.

Dus om samen te vatten wij in onze winkel en onze klanten verkiezen voornamelijk tweedehands piano's van het midden segment. Dat betekend tweedehands piano's die een prijs hebben van ongeveer een duizend tot vijfduizend euro. Dit is het middensegment in tweedehands piano's omdat je een nieuwe piano al snel rond de drieduizend vijfhonderd euro ligt en dus ligt een tweedehands piano van het middensegment hier beduidend onder.