Piano%20stemmen_edited.jpg

Piano stemmen

Een piano vraagt om regelmatig onderhoud
Een jaarlijks nazicht en jaarlijkse stembeurt zijn nodig voor elk klavierinstrument. Om dat in de beste omstandigheden te doen, komen wij bij u aan huis.

VRAAG EEN STEMBEURT AAN

Professionele pianostemmer

Neem zeker contact met ons op en wij maken samen een afspraak wanneer het u past. Een van onze professionele pianostemmers zal bij u langskomen om uw instrument te stemmen.

 

Wij voorzien voor u : Gratis stembeurt bij aankoop van uw piano en bij ieder jaar dat u opnieuw bij ons een piano huurt!

 Kan ik mijn piano laten stemmen ongeacht hoe lang een stembeurt geleden is of leeftijd? 

Waarom vragen wij naar de leeftijd van de piano en de tijd van de laatste stembeurt? Het is belangrijk om te weten dat een piano stemmen ongeveer 1 a 2 uur kan duren, wanneer het al meerdere jaren geleden is dat je piano gestemd is geweest kan dit veel langer duren. Daarnaast kan een oude piano soms onstembaar zijn. Dat betekend dat de prijs hierop aangepast moet worden. Voorkom dit en zorg daarom dat je zeker een keer per jaar je piano laat stemmen.

PIANO STEMMEN

Meer informatie over een stembeurt

 Op welke dagen kan ik mijn piano laten stemmen? 

 Wanneer moet ik mijn piano laten stemmen?

 

Het is mogelijk om je piano te laten stemmen van maandag tot vrijdag tussen. 10u & 18u. Buiten deze uren of in het weekend is natuurlijk ook mogelijk indien dit niet anders gaat. We proberen altijd samen het beste tijdstip voor beide te kiezen. Je hoeft zelf niet aanwezig te zijn wanneer de pianostemmer langskomt. Het enige wat wij vragen is natuurlijk dat de pianostemmer binnen kan.

Het is aan te raden om je piano zeker jaarlijks te laten stemmen. Zo blijft je piano goed onderhouden. Hoe langer je wacht met het stemmen van je piano hoe moeilijker het is voor de stemmer om je piano terug op orde te krijgen. Wanneer je je piano echt intensief gebruikt is het aan te raden om zelfs tweemaal je piano te laten stemmen. Wanneer je bij ons een piano huurt krijg je jaarlijks een stembeurt GRATIS

 Hoe lang duurt het om mijn piano te laten stemmen?

 

 Kan de pianostemmer ook een herstellingen uitvoeren tijdens een stembeurt?

 

Jazeker! Geef even door welke herstelling er moet uitgevoerd worden aan jouw piano wanneer we je telefonisch opbellen. Zo kunnen we samen bespreken als dit mogelijk is dat de pianostemmer dit bij jou thuis uitvoerd en geven wij ook meteen de prijs mee voor deze herstelling.

Een piano stemmen duurt ongeveer 1 a 2 uur. Dit hangt af van het model, indien het een buffetpiano of vleugelpiano is en natuurlijk of er nog herstellingen dienen te gebeuren of niet. Wij rekenen voor een stembeurt van 1uur. Indien het zeer lang geleden is dat de piano nog gestemd is zullen we samen de prijs berekenen.