top of page

Welke piano voor een beginner?

Ben je pas begonnen met piano spelen? Geweldig! Piano spelen is niet alleen goed voor je muziek-en ritmegevoel, daarnaast is het ook nog eens rustgevend. Wanneer je piano speelt helpt het je te ontspannen. Maar goed, dan heb je natuurlijk ook een piano nodig. Maar welke piano is nu geschikt voor een jou? Hieronder kan je alvast vijf akoestische studiepiano's vinden, in willekeurige volgorde.


De 5 beste keuzes voor een beginnende pianist:

Yamaha B1 - de studiepiano voor de jonge pianist


De Yamaha B1 is een zeer gekende studiepiano. Het merk Yamaha is gekend om een elegant design en kwaliteitsvolle piano’s. De Yamaha B1 is het kleinste model van de B-reeks en van hun akoestische aanbod. Het is een kleiner model en perfect voor jonge pianisten. Wanneer kies je best voor de B1? Door zijn klein model is deze zeker geschikt voor jonge kinderen en is het laagst in prijs van de B-reeks.


Yamaha B2 - het middenmodel van de b-reeks


De Yamaha B2 is het model tussen de B1 en B3 van de B-reeks. Het model is groter dan de B1 en heeft daardoor een vollere klank. Een prachtige studiepiano die compact is. Het enige waar jij je zorgen om moet maken is de kleur, zwart of wit? Of toch liever mahonie?


Yamaha B3 - de grootste uit de B-reeks

Wil je toch gaan voor een iets groter model? De B3 is met zijn 121cm zeker een volwaardige buffetpiano te noemen. Kies je voor zwart met goud of silver editie, de B3 is sowieso prachtig om te zien en te bespelen.


De Yamaha B-reeks is een reeks piano's ontworpen met uitstekende kwaliteit maar tegen een betaalbare prijs, zodat het zeker voor beginners een aantrekkelijke reeks is. Deze piano's zijn compact en zijn gemaakt door vakmannen. Een helder geluid, snel reagerend klavier, eenvoudig te bespelen, de B-reeks, een echt inspiratiebron voor alle pianisten. Het is ook mogelijk de B-reeks te verkrijgen in silenteditie, om zo stil spelen mogelijk te maken.Kawai K15 - puur genot van mooie klanken


De Kawai K15 is het eerste en kleinste model uit de K-serie van Kawai. Deze piano heeft alle kenmerken om jouw eerste pianojaren met een gerust hart aan te pakken. Een heldere en duidelijke klank, wat betekent dat je zeker genoeg kan oefenen!Kawai K200 - nieuw design

De kawai K200 is het model dat volgt op de K15 en bestaat uit een volledig nieuw design en klankconcept. Kan deze piano jou ook overtuigen van het eerste akkoord? Ons in ieder geval wel! Kies voor de Kawai K200 wanneer je graag een instrument wilt dat bespeeld kan worden door heel de familie.Huren of kopen? Beide hebben voordelen!


Wil je niet direct een piano aankopen, geen probleem! Dan is er ons huursysteem. Een piano huren is mogelijk VANAF €45/maand en je kan bovendien bij aankoop van de huurpiano of een nieuwe piano tot twee jaar huur aftrekken van de aankoopprijs. Wij hebben verschillende modellen in ons aanbod van huurpiano’s.


Wanneer je een piano koopt is deze echt van jou. Maar ben je er nog niet uit welk model het beste bij jou zou passen? Kom dan zeker langs in onze winkel, je kan je hele repertoire spelen op de verschillende modellen en zien welke jou het meest aanspreekt.


Liever een silent of digitale piano?

  • Silentpiano: een silentpiano is een akoestische piano met de optie om stil te spelen. Meer informatie over silentpiano's lees je hier.

  • Digitale piano: als je toch de voorkeur hebt voor een digitale piano, hebben we ook een groot aanbod aan digitale piano's van Yamaha & Kawai, ons hele aanbod kan je hier vinden.

Comments


Ontwerp zonder titel (5).png
FAMILIEBEDRIJF
Ontwerp zonder titel (5).png
ENKEL A-MERKEN
Ontwerp zonder titel (5).png
MEER DAN 70 JAAR
ERVARING
Ontwerp zonder titel (5).png
ALLE PIANO'S TESTEN  IN ONZE WINKEL
bottom of page