silent.jpg

Silent piano's

Een piano met een silentsysteem combineert de voordelen van een akoestische piano met een digitale piano. Het is een akoestische piano met een ingebouwd silentsysteem dat je simpel kan inschakelen om zo stil te spelen; zo kan je spelen wanneer je maar wil!

Wat is een Silent piano?

Een silent piano heeft dus een een ingebouwd silentsysteem, wanneer je dit systeem inschakelt slaan de hamers niet meer tegen de snaren - dus produceert het ook geen klank meer- maar registreren contactloze optische sensoren jouw pianospel. En dit hoor jij dan weer door de koptelefoon. En je hoort jouw pianospel perfect, want er wordt zeer nauwkeurig geregistreerd hoe hard en hoe lang je de toetsen aanslaat. Het signaal dat de sensor afgeeft wordt omgezet in een zeer realistisch pianogeluid met behulp van ingebouwde samples

Silentpiano's van Yamaha en Kawai

262010414_4784166348313480_76005588523381171_n.jpeg

Wat is het verschil tussen een Silent piano en een Transacoustic piano? 

Een TransAcoustic piano lijkt op een Silent piano maar werkt net weer iets anders. Bij deze piano’s heeft u namelijk naast de mogelijkheid om met een hoofdtelefoon te spelen, ook de mogelijkheid om het volume van uw piano aan te passen.