top of page

Yamaha B3

Yamaha B-reeks

Waarom kiezen voor een piano uit de B-reeks van Yamaha? Dat is simpel! De Yamaha pianos uit de B-reeks zijn zo ontworpen om de uitstekende en gekende kwaliteit van de Yamaha pianos te bieden maar aan een zo betaalbaar mogelijke prijs. Dat maakt dat de B-reeks van de Yamaha pianos een geweldige kwaliteit-prijs verhouding kent. 

Yamaha B3

De B3 buffetpiano van Yamaha is het grootste model van de Yamaha B-reeks. Het is ook wel het instapmodel van Yamaha genoemd. Omdat dit een Yamaha piano is met een zeer correcte prijs-kwaliteitsverhouding.

De Yamaha B3 buffetpiano heeft een hoogte van 121 cm en is dus groter dan de Yamaha B2. De grootte van de Yamaha B3 bepaald ook dat deze piano geschikter is voor kinderen die al iets grotere zijn. Deze Yamaha B3 buffetpiano is helemaal opgebouwd volgens de al gekende Yamaha principes. De B series van Yamaha zijn piano's die ontworpen zijn om zo de Yamaha kwaliteit te beiden aan een betaalbare prijs. Het is een zeer betrouwbaar instrument. Door het robuust maar compact ontwerp is het de ideale piano voor in elke huiskamer. Ook is deze piano verkrijgbaar in verschillende kleuren. Hieronder kom je meer te weten over de mogelijkheden van de kleuren van de Yamaha B3 piano. Daarnaast heeft Yamaha geen toegevingen gedaan met betrekking tot de materialen of het vakmanschap dat gebruikt is voor deze geweldige piano. Deze Yamaha B3 beschikt over een puur en helder geluid dat eenvoudig te bespelen is dankzij het zeer goed reagerende klavier. We kunnen wel zeggen dat deze Yamaha B3 piano een inspiratiebron kan zijn voor pianisten van alle niveaus.

1.1 KleurenYamaha B3:

1.2 Afmetingen Yamaha B3:

-Hoogte: 121 cm

-Breedte: 152 cm

-Diepte: 62 cm

-Gewicht: 237 kg

Kenmerken Yamaha B3

Klavier

Alle klavieren van de piano's van Yamaha worden binnen Yamaha interen geproduceerd. De toetsen van deze Yamaha B3 piano, en tevens van alle piano's binnen de Yamaha B-serie worden gemaakt van Sitka-sparrenhout. Dit hout is natuurlijk gedroogd voor gedurende een zes tot een vierentwintig tal maanden. Hierna gaat dit Sitka-sparrenhout door Yamaha's computergestuurde ovens verder geacclimatiseerd worden. Het meeste hout zal niet worden afgelakt maar daardoor profiteren de toetsen van een Yamaha piano van een strikte droog- en acclimatiseerprocedure en zo worden de toetsten van deze Yamaha B3 piano niet beïnvloed door veranderingen in temperatuur of vochtigheid.

Mechaniek

Het is heel belangrijk dat de mechaniek van een piano voortdurend bestand iis tegen schokken. Maar niet alleen schokken maar ook tegen veranderingen in temperatuur of zelfs vochtigheid. De technologie die Yamaha gebruik voor het drogen en lijmen van esdoorn (het materiaal dat zij het meest gebruiken) hebben ze gepatanteerd. En is daarom uniek voor een Yamaha piano. Elk van de 5500 mechaniekonderdelen wordt door Yamaha zelf geproduceerd! De Machines die door Yamaha zelf zijn ontwikkeld stellen kunnen een zeer ongelooflijke nauwkeurigheid te bereiken. Yamaha is een vooruitstrevend merk en gaat ook voor een hoog niveau mechaniek, zo was Yamaha was de eerste fabrikant in de wereld met het ontwikkelen van een middenbalk van aluminium. Omdat aluminium rails bestand zijn tegen vervorming en niet worden beïnvloed door temperatuurveranderingen, kan de afwijking in het aanslagpunt tot een minimum worden beperkt.

Zangbodem

Op vlak van de zangbodem verschillen de Yamaha B1 van de Yamaha B2- en Yamaha B3-modellen. De Yamaha B2 en Yamaha B3 piano's beschikken over een massief sparrenhouten zangbodem. Het zangbodemmateriaal is afkomstig uit Noord-Amerika, waar de seizoenstemperaturen en hoogte ideaal zijn voor het kweken van sparrenhout van hoge kwaliteit. De zangbodems van de Yamaha B2 piano's en de Yamaha B3 piano's worden in de eigen Kitami-faciliteit van Yamaha vervaardigd, dat gespecialiseerd is in houtbewerkingsprocessen - van de selectie van hout door onze eigen 'hout-scouts' en het acclimatisateerproces, tot aan de productie van de piano-onderdelen - uitsluitend voor Yamaha.

Yamaha Silent Systeem

Wanneer je gesteld bent op het gevoel van een akoestische piano is het soms moeilijk om over te stappen. Maar dit hoeft helemaal niet met het Silent systeem van Yamaha, want het Silent systeem is een extra systeem ingebouwd in een akoestische piano. Wat maakt dat je stil kan spelen op je akoestische piano.

Wanneer je de hoofdtelefoon aansluit (je kan er ook luidsprekers op aansluiten), kan je genieten van je akoestische piano zonder dat je je zorgen moet maken over het geluid. Je kan dus dag en nacht spelen zoveel je wilt zonder andere te storen. Ideaal dus wanneer je dicht bij andere mensen woont, je huisgenoten niet altijd willen luisteren naar je piano of wanneer je in een appartement woont maar toch vaak wilt blijven oefenen.

Bij het overschakelen naar het Silent systeem van Yamaha gaan de hamers de snaren niet meer raken, in plaats daarvan wordt digitaal het geluid van een VLEUGELPIANO geproduceerd. U kunt daarnaast ook aanvullende instrumenten selecteren die je kunnen begeleiden.

2.1 Kleuren B3 Silent:

bottom of page