top of page

Yamaha P116

Yamaha P116: piano uit de P-series van Yamaha

Waarom kiezen voor een piano uit de P-series van Yamaha? Dat is simpel! De P-series van Yamaha is ontwikkeld met een hoogwaardige kwaliteit en funcotionaliteit. Dat wilt zeggen dat ze behoren tot het middensegment van Yamaha, en daarom 'iets beter' zijn dan de piano's uit de B-serie. Wat wilt zeggen dat de meer ervaren pianist meer voldoening zal krijgen met een Yamaha P121 piano of een Yamaha P116 piano.

Yamaha P116 piano

De Yamaha P116 piano is het kleinste model uit de P-series van Yamaha. Het is genoemd naar de hoogte, namelijk 116cm, van deze piano. Het is ook dankzij deze hoogte dat deze piano een grote klankkast heeft, wat ervoor zorgt dat je met deze piano een buitengewone klankprojectie kan produceren.

De Yamaha P116  buffetpiano is met zijn hoogte van 116cm ook zeker geschikt voor zowel thuis als professioneel op een school. De Yamaha p116 kan menig pianist bekoren dankzij het feit dat deze piano een sterke maar gelijkmatige klank heeft. En dankzij de betaalbare prijs is deze piano ook nog eens toegankelijk voor veel pianisten. Gebouwd met een buitengewoon oog voor details, een echte Yamaha piano!

1.1 Kleuren Yamaha P116:

-Zwart hoogglans​​

-Zwart hoogglans ZILVER 

-Wit hoogglans 

-Wit hoogglans ZILVER

1.2 Afmetingen Yamaha P116:

-Hoogte: 116 cm

-Breedte: 153 cm

-Diepte: 58 cm

-Gewicht: 216 kg

Kenmerken Yamaha P116

Mechaniek

Het is heel belangrijk dat de mechaniek van een piano voortdurend bestand iis tegen schokken. Maar niet alleen schokken maar ook tegen veranderingen in temperatuur of zelfs vochtigheid. De technologie die Yamaha gebruik voor het drogen en lijmen van esdoorn (het materiaal dat zij het meest gebruiken) hebben ze gepatanteerd. En is daarom uniek voor een Yamaha piano. Elk van de 5500 mechaniekonderdelen wordt door Yamaha zelf geproduceerd! De Machines die door Yamaha zelf zijn ontwikkeld stellen kunnen een zeer ongelooflijke nauwkeurigheid te bereiken. Yamaha is een vooruitstrevend merk en gaat ook voor een hoog niveau mechaniek, zo was Yamaha was de eerste fabrikant in de wereld met het ontwikkelen van een middenbalk van aluminium. Omdat aluminium rails bestand zijn tegen vervorming en niet worden beïnvloed door temperatuurveranderingen, kan de afwijking in het aanslagpunt tot een minimum worden beperkt.

Klankbord

Het klankbord van deze Yamaha P116 is gemaakt van hoogwaardig Europees sparrenhout. Dit heeft hetzelfde hoge kwaliteitsniveau als dat van vleugelpiano's. Dit sparrenhout zorgt voor een sterke en gelijkmatige klank binnen het hele bereik van het klavier. En bovendien geeft het een Europees karakter aan deze Yamaha P116, wat maakt dat de Yamaha P116 geliefd is doorheen Europa.

bottom of page