top of page

Een Yamaha piano kopen? Dat is kiezen voor kwaliteit en vakmanschap!

Wil je graag een Yamaha piano kopen? Yamaha is een van de bekendste pianomerken wereldwijd. Het merk is door menig pianist zeer gekend en geliefd. Maar waar staat Yamaha nu voor? En waarom staan wij zo achter Yamaha? Hieronder lees je meer over het zeer geliefde merk Yamaha en wat het betekent dat wij Premium Yamaha dealer zijn.


1. De geschiedenis van Yamaha


Het bedrijf Yamaha is opgericht in 1889 door Torakusu Yamaha. Yamaha begon met het produceren van akoestische piano’s rond 1900. De Piano's van Yamaha worden geproduceerd in Japan. Doorheen de jaren ’20 werd Yamaha een groot succes.


Vanaf 1950 begon de ontwikkeling die uiteindelijk leidde tot de digitale piano met het eerste digitale orgel. Vanaf 1970 begonnen de stage piano's, keyboards en digitale piano's al te lijken op hoe we ze nu kennen. Tegenwoordig is Yamaha de grootste instrumentenbouwer met een productie van 130.000 akoestische piano’s en vleugels per jaar.


Yamaha is dus een van de grootste pianoproducenten ter wereld en bij iedere pianist wel een bekende naam. Daarnaast maken veel muziekscholen en conservatoria gebruik van Yamaha. Maar waarom is dit Japanse merk zo geliefd? Dat is simpel! De kwaliteit en de klank! De klank spreekt vele pianisten en toetsenisten aan, van beginner tot professional. De heldere, dynamische klank is geschikt voor elk genre en biedt veel ruimte voor eigen invulling. Een Yamaha piano is simpelweg een hele goede aanschaf die vele jaren meegaat en prachtig zal blijven klinken.


“Wist je dat: Het logo van Yamaha uit drie stemvorken bestaat? Als je goed naar het logo kijkt kan je ze uiteenhalen.”


2. Modellen Yamaha pianos

Yamaha heeft een zeer uitgebreid aanbod. Piano’s en vleugelpiano’s zijn er in alle maten en soorten verkrijgbaar. Van compacte studiepiano's

2.1 Welke Soorten Yamaha akoestische piano’s

Yamaha heeft zes series akoestische piano’s. In iedere serie zijn er nog verschillende onderverdelingen van elk model op basis van grootte en kleuren. Dus welke soorten Yamaha pianos zijn er:

 • YAMAHA B: De modellen van de Yamaha akoestische piano's beginnen met de B-serie van Yamaha. Dit is namelijk een zeer bekende Yamaha reeks omdat de B-serie van Yamaha ontwikkeld is als studiepiano en daarnaast een zeer budgetvriendelijke pianoserie van Yamaha is. Binnen deze serie heb je de Yamaha B1, Yamaha B2 en de Yamaha B3. De B-reeks gaat van klein - de Yamaha B1 - naar groot - de Yamaha B3. En is verkrijgbaar in verschillende kleuren als met een silentoptie.

 • YAMAHA P: De Yamaha P-serie bevat twee modellen, namelijk de Yamaha P121 en de Yamaha P116. Deze piano’s zijn erg gefocust op de Europese markt. Het zijn betaalbare buffetpiano’s. Daarnaast ook weer verkrijgbaar in verschillende kleuren en met de optie van het silentsysteem.

 • YAMAHA U: De Yamaha U-serie bevat twee heel gekende modellen, namelijk: de Yamaha U1 en de Yamaha U3. Deze piano’s staan al jaren bekend om hun duurzaamheid en unieke klankkracht. Het is zowel een piano voor thuis als voor in muziekscholen. De Yamaha U1 en Yamaha U3 zijn unieke piano’s waar Yamaha zeer hoge eisen aan gesteld heeft. Het is niet voor niets dat deze modellen zeer geliefd zijn wereldwijd.

 • YAMAHA YUS: De piano’s van de Yamaha YUS-serie worden met zeer hoogwaardige materialen gebouwd. Deze piano’s hebben een zeer rijke klank.

 • YAMAHA SE: De piano’s uit de SE-serie zijn het hogere segment van Yamaha. Het zijn zeer mooie en karaktervolle piano’s gebouwd volgens de traditionele Europese normen maar met een Japanse twist.

 • YAMAHA SU: De piano’s uit de SU-serie zijn zeer uitzonderlijk omdat dit superieure piano’s zijn die handgemaakt worden door de beste vakmannen. Elke piano uit de SU-serie wordt gemaakt met de grootste aandacht voor detail en met eersteklas materialen. Hierdoor krijg je een piano met een uitzonderlijk klankenpalet en een resonantie die je bijna nooit zult tegenkomen bij een akoestische buffetpiano.


2.2 Welke soorten Yamaha Hybride piano’s

 • YAMAHA SILENT PIANO: Het Yamaha silentsysteem geeft de pianist de mogelijkheid om stil-akoestisch te spelen. Wanneer je het silensysteem inschakelt gaan de hamers niet meer tegen de snaren aanslaan maar creëert de piano een digitaal pianogeluid. Dit geluid kan je dan horen via een koptelefoon. Wil je dus dag en nacht kunnen spelen? Wil je niemand storen? Dan is het silenssyteem zeker iets voor jou! Dit kan in principe geïnstalleerd worden op de meeste modellen van Yamaha. Maar het handigste is natuurlijk wanneer je een piano koopt waar dit al in zit, zoals bij een Yamaha B1/2/3 maar ook P121,…

 • TRANSACOUSTIC YAMAHA: De Yamaha transacoustic heeft naast een uilensysteem nog een uniek speakersysteem waardoor je het volume van je piano kun regelen op een zeer natuurlijke manier. Maar je kan ook het pianospel verbreden met nog 20 andere digitale klanken zoals een CFX vleugel, een bosendorfer Imperial, strijkers,… Deze piano maakt het zelfs mogelijk je originele klank te combineren met digitale strijkers. Het gekendste model in de Yamaha Transacoustic is de U1.

 • YAMAHA DISKLAVIER: De Disklavier van Yamaha is een zelfspelende Yamaha piano. Het is een unieke manier van het brengen van pianomuziek. Deze piano speelt niet gewoon een digitale opname af maar de hamers slaan ook effectief tegen de snaren, waardoor je dus ook bewegende toetsten hebt. Hierdoor lijkt het dat iemand onzichtbaar piano speelt.

2.3 Yamaha tweedehands piano’s We hebben daarnaast in onze winkel ook een groot aanbod aan tweedehands piano’s van Yamaha. Dit aanbod kan vaak variëren maar omdat een Yamaha piano, mits goed te worden onderhouden, vaak lang in zeer goede staat kan blijven kan je ook bij een tweedehands piano van Yamaha zeker zijn van kwaliteit.


3. Een Yamaha piano kopen

Je wilt een Yamaha piano kopen? Bij ons krijg je de beste prijs garantie. Bij ons kan je alle akoestische en hybride modellen van Yamaha vinden, zowel in de winkel als online. Is een model niet op voorraad dan kunnen we deze zeker bestellen.

4. Yamaha piano huren

Een Yamaha piano huren? Dat kan! Ben je nog niet zeker over aankoop, dan kan je ook kiezen voor huren. Hierbij huur je een recente Yamaha piano voor een jaar bij jouw thuis! Dit kan zowel een Yamaha B1 of Yamaha B2 als Yamaha B3 zijn!


5. Yamaha Premium dealer


Doordat wij een zeer goede jarenlange samenwerking hebben met Yamaha mogen wij onszelf met trots Premium dealer van Yamaha noemen, de enige in Limburg!


Enkel en alleen Premium Dealers mogen de top modellen uit het Yamaha gamma verkopen waaronder de zeer bekende Yamaha S-series en de CF-Séries.


6. Waarom een Yamaha piano kopen?

Dus, waarom nu kiezen voor een Yamaha piano? Een akoestische piano van Yamaha staat voor:

 • Uitstekende kwaliteit

 • Design

 • Heldere klank

 • Duurzaamheid

 • Garantie

Commentaires


Ontwerp zonder titel (5).png
FAMILIEBEDRIJF
Ontwerp zonder titel (5).png
ENKEL A-MERKEN
Ontwerp zonder titel (5).png
MEER DAN 70 JAAR
ERVARING
Ontwerp zonder titel (5).png
ALLE PIANO'S TESTEN  IN ONZE WINKEL
bottom of page