top of page

Kawai K300 Aures kopen? Dat is kiezen voor een top piano!

De Kawai K300 Aures een zeer uitzonderlijke piano en is niets voor niet al vier keer tot piano van het jaar verkozen. Maar ken jij het Aures systeem al? Het is een zeer vernieuwend en uitgebreid systeem maar wat kan je er nu eigenlijk mee? Wat is het Aures Systeem van Kawai nu concreet?

Zwart hoogglans piano K300 Aures van Kawai
Kawai K300 Aures

Waarom kiezen voor de Kawai K300 Aures

De K-300 Aures van Kawai is een hybride piano. Dat betekent dat deze piano zowel speakers als een silent systeem bevat. Maar wat wilt dat nu zeggen? Concreet kan je op deze piano spelen met een hoofdtelefoon maar je kan ook het volume regelen van deze piano zonder hoofdtelefoon. Het is dus een uitdagende piano.


Wat er zo overtuigend aan deze Kawai K300 is, is het design en de klank van deze piano. Met de nieuwe techniek van Kawai, namelijk het Millenium ||| dat gemaakt is van ABS carbon, reageert de piano op alle nuances de je in de aanslag geeft. Concreet: een zeer uniek gevoel tijdens het piano spelen!


Kawai K300 piano

De Kawai K-300 piano heeft met zijn 122CM grootte een vrije hoge kast. Maar voor wat is dit goed? Hoe hoger de kast, des te langer de snaren worden en dit komt dan weer ten goede aan de klank van de piano. De K-300 is dan ook gekend om zijn volle ronde klanken. Is de K-300 piano net boven u budget of te groot qua meubel? Dan kan je ook kijken naar de iets lagere K-200, die iets subtieler is van klank.


De klank van deze Kawai K300 komt mede tot stand vanwege de massief vurenhouten zangbodem. Deze houtsoort zorgt voor de warme maar sprankelende klank van deze Kawai piano. De zangbodem is als het ware het hart van de piano en om deze reden past Kawai zeer hoge kwaliteitseisen toe voor de zangbodem. Het hout wordt zorgvuldig geselecteerd en moet voldoen aan strenge criteria. De zangbodem wordt van zeer hoge kwaliteit vanwege deze nauwkeurige productie. Dat leidt ertoe dat de piano in staat is om vibraties van de snaren te transformeren naar rijke en volle tonen. Deze resonantiebodem en de ribben zijn de belangrijkste componenten van een akoestische piano wanneer het op klankproductie aankomt. Zowel het gebruik van het materiaal als de manier waarop de piano gebouwd wordt, hebben grote invloed op het klankvolume en de toonkwaliteit.

De speelaard van de Kawai K-300 is zeer prettig. De piano is uitgevoerd met het veel geprezen “Millennium III” mechaniek. Componenten van ABS-Carbon zijn ongelofelijk stevig en stijf maar gelijktijdig erg licht van gewicht. Dit maakt dat de hameractie lichter wordt zonder daarbij in te boeten aan kracht. Dit resulteert in een piano met een sterke en snelle actie waarmee u als pianist optimale controle over heeft. Een krachtig fortissimo tot een fijn expressief pianissimo kunt u dan ook zorgeloos spelen op de K-300.

Uitvoeringen

  • Zwart hoogglangs

  • Zwart hoogglans met zilveren hardware

  • Wit hoogglans

  • Wit hoogglans met zilveren hardwareHoe werkt het Aures systeem van Kawai?


Het Aures hybride systeem bestaat uit verschillende onderdelen. Ten eerste is er het silent systeem, wanneer u het silent systeem op uw piano inschakelt houdt een balkje de hamertjes tegen zodat deze de snaren niet meer raken. Optische sensoren onder de toetsen registreren nu uw toetsaanslagen en met behulp van samples (voor-opgenomen geluiden) wordt de registratie omgezet in realistische pianogeluid. Ten tweede beschikt een hybride piano ook over speakers, u heeft dus de keuze om het digitale piano geluid via hoofdtelefoon of speakers te beluisteren. Zo kunt u met én zonder hoofdtelefoon het volume van de piano reguleren.Onkyo audio

De audio elementen die het geluid van de piano produceren wanneer u het Aures systeem inschakelt maar zonder hoofdtelefoon speelt zijn afkomstig van Onkyo, een van de meest toonaangevende Japanse Premium Audio producenten. Deze zogenoemde transducers zijn direct op de zangbodem aangebracht, met als resultaat een zeer ruimtelijk en natuurlijk geluid.

Het aures silentsysteem van de K300 piano van Kawai
Kawai K300 Aures piano


De voordelen van een hybride piano

Het spelen met een hoofdtelefoon of met gedempt volume geeft u de mogelijkheid om op elk tijdstip te kunnen spelen zonder dat u last heeft van uw omgeving of andersom. Daarnaast heeft de uitgebreide Kawai Aures nog vele andere mogelijkheden. Naast prachtige akoestische piano- en vleugelklanken bevat de Kawai Aures K-300 een grote keuze aan extra klanken zoals e-piano's, Hammond- of kerkorgel en strijkers. Het is zelfs mogelijk om deze digitale klank te combineren met het echte eigen akoestische geluid van de piano. Met de geïntegreerde Virtual Technician functie in de AURES modellen kan het klankkarakter van het gekozen instrument zeer eenvoudig aangepast worden.


Commentaires


bottom of page