top of page

In de kijker, wat weet jij over de Yamaha B2 SC2 Silent?

We weten het maar al te goed, er zijn veel types/modellen van piano's! Om je een beetje te helpen zetten we elke maand een type in de kijker. We geven meer uitleg over deze piano en waarom we dit type aanbieden in onze winkel. Wil je meer weten over de Yamaha B2 Silent? Blijf dan zeker lezen, maar je mag hem natuurlijk ook altijd komen uittesten bij ons in de winkel!

Deze maand zetten we dus de Yamaha B2, uit de B-reeks van Yamaha, met SC2 Silent systeem in de kijker! Wat wilt dat nu eigenlijk zeggen B2? Is deze piano iets voor jou? En waarom wij nog steeds heilig geloven dat deze piano zeker waar voor je geld is lees je hieronder!


Kort over de B-reeks van Yamaha

We zullen eerst wat meer informatie te geven over de B-reeks, deze bevat drie modellen: B1, B2 en B3. Deze zijn ook allemaal te verkrijgen in Silent uitvoering


Maar goed, wat is er nu speciaal aan deze reeks? En voor wie is het bedoeld? Deze reeks is speciaal ontworpen om de gekende Yamaha kwaliteit te ervaren aan een betaalbare prijs, kortom kwaliteitsvolle piano's voor ieders budget. De B-reeks is ideaal voor de beginnende pianist. Compact, robuust en een mooi design maken dat dit de ideale reeks is voor in iedere huiskamer.


De Yamaha B2 is de middelste piano uit de B-reeks. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? De B1 is het kleinste model uit de B-reeks, gevolgd door de B2 en de B3. Hoe hoger het cijfer achter de B, hoe groter de piano. Welke piano uit de B-reeks je best kiest, hangt af van jouw lengte. Dit zal ervoor zorgen dat je comfortabel op je piano kan spelen.

Door zijn formaat en zijn gewicht biedt de B2 een fantastische en ruimtelijke klank met zeer veel diepgang. Dit model is de perfecte keuze voor de gedreven pianist die ook op zoek is naar een piano met een budgetvriendelijke prijs.

1. Kleuren Yamaha B2 Silent

Je kan voor deze B2 tussen verschillende kleuren kiezen. Het kleuraanbod in de B-reeks is ongeveer bij ieder model hetzelfde.

  • Zwart hoogglans​​ (meest gekozen)

  • Zwart hoogglans ZILVER uitvoeringen (merknaam + pedalen in het chroom)

  • Wit hoogglans

  • Mahogany hoogglans

  • Walnoot hoogglans

  • Cherry satijn

2. Afmetingen Yamaha B2 Silent

De Yamaha B2 is dus het middelste model uit de Yamaha B-reeks, dit is het middelste model omdat de afmetingen groter zijn dan de Yamaha B1 maar kleiner dan de Yamaha B3.

  • Hoogte: 113 cm

  • Breedte: 150 cm

  • Diepte: 54 cm

  • Gewicht: 203 kg

Yamaha SC2 Silent Systeem

Wanneer je het gevoel van een akoestische piano gewoon bent kan het moeilijk zijn om over te stappen op een Silent systeem. Bij Yamaha kan je het beste van beide werelden beleven doordat het Silent Systeem is ingebouwd in een de akoestische piano. Dit zorgt er voor dat je zowel op een akoestische manier kan spelen op deze piano en ook op de stille manier aan de hand van een hoofdtelefoon.


Yamaha Silent - kwaliteitsvolle klank

Wanneer je de Silent functie activeert worden de hamersteelstoppers op hun plaats gebracht, dit betekent dat de hamers niet meer tegen de snaren zullen slaan maar het geluid van de piano zal digitaal voortkomen. Dit is een digitaal gesampled akoestisch geluid. Wat wilt dat zeggen? Deze geluiden zijn opgenomen door Yamaha zelf waardoor het geluid dat op de digitale manier wordt gehoord van perfecte kwaliteit zijn. Je speelt akoestisch, het geluid is digitaal, maar het is opgenomen op verschillende instrumenten waaruit je kan kiezen zoals een Yamaha CFX. Je speelt dus op je B2 en hoort de klanken van een Yamaha CFX, geweldig toch?Comments


Ontwerp zonder titel (5).png
FAMILIEBEDRIJF
Ontwerp zonder titel (5).png
ENKEL A-MERKEN
Ontwerp zonder titel (5).png
MEER DAN 70 JAAR
ERVARING
Ontwerp zonder titel (5).png
ALLE PIANO'S TESTEN  IN ONZE WINKEL
bottom of page